Seg äppelkaka

Seg äppelkaka
Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl stevia
3 dl vetemjöl
två stora äpplen
pärlsocker och kardemumma
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och stevia vitt och pösigt. Blanda äggvisp, smör och vetemjöl. Häll smeten i en ugnsfast smord form eller en form med löstagbar kant. Häll äpplet  ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över lite pärlsocker och mald kardemumma. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering. kan serveras med light glass eller vanilj visp.
 
Lycka till!

Tårtbotten

Sockerfri tårtbotten
4 st ägg
2 dl sötningsmedel
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt äggulorna och sötningsmedel växelvis under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 175-200 grader i ca 25 minuter. Blöt gärna kakans kanter med lite vatten (eller sockerfri saft) när den svalnat, så blir kakan inte så torr. Skär kakan i tre delar.

Lycka till!

RSS 2.0