Tips!

Hemmagjord Milkshake♥
 
VANILJ
1 sked light glass vanilj
1 dl mjölk
 
Häll allt i ett glas ta en sked rör runt så att glassen blir mjuk.
Njut♥
 
CHOKLAD
1 sked light glass vanilj
1 dl mjölk
en liten sked kakao
 
Häll allt i ett glas ta en sked rör runt så att glassen blir mjuk.
Njut♥
 
Vanilj:ca 5g kolhydrater
Choklad:ca 7g kolhydrater
♥♥♥

Seg Rabarberkaka♥

 
Ingridienser:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl stevia
3 dl vetemjöl
två stora rabarber stångar
pärlsocker och kardemumma
 
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och stevia vitt och pösigt.
  • Blanda äggvisp, smör och vetemjöl.
  • Häll smeten i en ugnsfast smord form eller en form med löstagbar kant.
  • Häll rabarber ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över lite pärlsocker och mald kardemumma. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering.
  • kan serveras med light glass eller vanilj visp.

Brownies♥

Här kommer ett recept på jätte goda brownies! Tänk på att det är choklad i så det är fortfarande lite kolhydrater i☺
 
Ingridienser:
100g smör
100g chocklad
2 ägg
2 dl stevia
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Tillagning:
Ca 25 stycken

1. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag
värme. Låt det svalna något.

2. Tillsätt ägg, stevia, vetemjöl och bakpulver. Rör smeten jämn och
slät.

3. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.


TID på MOROTSKAKA!

Om du gör morotskakan titta noga om den är klar. Min kaka fick vara inne i ugnen i 50-60 minuter! Lycka till!


Morotskaka med glasyr!

Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

För 8 personer.
Sötad med stevia
 
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl stevia strö 
3 dl grovt rivna morötter
2 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 ½ dl gräddfil
Glasyr:
250 g kesella 1 %
1 msk flytande margarin
¾ dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och stevia tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 40-50 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

RSS 2.0