Tårtbotten
Sockerfri tårtbotten
4 st ägg
2 dl sötningsmedel
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt äggulorna och sötningsmedel växelvis under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 175-200 grader i ca 25 minuter. Blöt gärna kakans kanter med lite vatten (eller sockerfri saft) när den svalnat, så blir kakan inte så torr. Skär kakan i tre delar.
Lycka till!
4 st ägg
2 dl sötningsmedel
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt äggulorna och sötningsmedel växelvis under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 175-200 grader i ca 25 minuter. Blöt gärna kakans kanter med lite vatten (eller sockerfri saft) när den svalnat, så blir kakan inte så torr. Skär kakan i tre delar.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback