Chokladparfait med apelsinsmak LCHF

Chokladparfait med apelsinsmak LCHF ♥

Ingridienser
150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
6 st äggulor
3 msk honung
6 msk pressad apelsin
3 krm vaniljpulver
salt
6 dl grädde
 

Gör så här

1. Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna.
2. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum.
3. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen.
4. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl.
5. Vispa grädden, men inte för hårt.
6. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.
7. Då slipper du chokladklumpar.
8. Fyll fina portionsformar eller en stor form.
9. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
10. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.

Chokladmuffins


Chokladmuffins

Antal portioner: 12

Ingredienser

Cupcake
150 g osaltat smör
4 st ägg
3 msk stevia
1 dl crème fraiche
0.5 tsk vaniljpulver
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao

Chokladtopping
100 g osaltat smör, mycket mjukt
3 msk stevia
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl kakao
50 g cream cheese

Gör så här

1. Cupcake
Smält smöret.
2. Vispa ägg och sötning pösigt.
3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
8. Låt svalna helt.


9. Chokladtoppingen
Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
10. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.


RSS 2.0