Morotskaka med glasyr!
Mager och sockerfri morotskaka med glasyr
För 8 personer.
Sötad med stevia
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl stevia strö
3 dl grovt rivna morötter
2 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 ½ dl gräddfil
Glasyr:
Glasyr:
250 g kesella 1 %
1 msk flytande margarin
¾ dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och stevia tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 40-50 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 40-50 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.
Kommentarer
Trackback