Morotskaka med glasyr!

Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

För 8 personer.
Sötad med stevia
 
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl stevia strö 
3 dl grovt rivna morötter
2 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 ½ dl gräddfil
Glasyr:
250 g kesella 1 %
1 msk flytande margarin
¾ dl stevia strö
1 tsk vaniljsocker
 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och stevia tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 40-50 minuter.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0