Chokladparfait med apelsinsmak LCHF
Chokladparfait med apelsinsmak LCHF ♥
Ingridienser
150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
6 st äggulor
3 msk honung
6 msk pressad apelsin
Ingridienser
150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
6 st äggulor
3 msk honung
6 msk pressad apelsin
3 krm vaniljpulver
salt
6 dl grädde
Gör så här
1. Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna.
2. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum.
3. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen.
4. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl.
5. Vispa grädden, men inte för hårt.
6. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.
7. Då slipper du chokladklumpar.
8. Fyll fina portionsformar eller en stor form.
9. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
10. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.

Chokladmuffins
Chokladmuffins
Antal portioner: 12
Ingredienser
Cupcake
150 g osaltat smör
4 st ägg
3 msk stevia
1 dl crème fraiche
0.5 tsk vaniljpulver
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
Chokladtopping
100 g osaltat smör, mycket mjukt
3 msk stevia
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl kakao
50 g cream cheese
Gör så här
1. Cupcake
Smält smöret.
2. Vispa ägg och sötning pösigt.
3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
8. Låt svalna helt.
9. Chokladtoppingen
Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
10. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.
